fbpx

Totale lockdown op rivieren in Tapanahony- en Lawagebied

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse heeft tijdens zijn televisietoespraak vanavond verscherpte COVID-19 maatregelen aangekondigd naar aanleiding van de alarmerende situatie nabij de oostelijke grens.
De verscherping omvat de verhoging van de patrouilles in samenwerking met de Fransen, alsook een totale lockdown op de rivieren in het Tapanahony- en Lawagebied. Tevens zullen er door het hele land extra controleposten van het Korps Politie en het Nationaal Leger worden ingesteld.
Het gaat hier om de afsluiting van de Marowijne-, Lawa- en Tapanahonyrivier tot 10 mei. Essentieel verkeer blijft toegestaan. De nieuwe maatregelen zijn bedoeld ter beheersing van de situatie in het gebied. Verder zegt het staatshoofd dat de regels bedoeld zijn om de gehele bevolking te beschermen.
Recent zijn in dit grensgebied 17 mensen aan de Franse kant positief getest op COVID-19. Uit deze groep zijn vijf bootsmannen, die met meerdere mensen aan de Surinaamse zijde van de grens in contact zijn gekomen. Tot 10 mei zijn alleen gecontroleerde verplaatsingen van en naar de gebieden toegestaan.
Voor de kustvlakte blijven de volgende maatregelen van kracht:
De partiële lockdown (20:00 – 06:00 uur) duurt voort tot en met zondag 10 mei
De publieke gezondheidsmaatregelen blijven van kracht: regelmatig handen wassen en 2 meter sociale afstand houden
Geen samenscholingen van meer dan 10 personen

BEKIJK OOK
Lancering eerste editie Who’s Who in Suriname Business Guide