fbpx

Totale lockdown in Suriname zal zorgen voor meer geestelijke problemen

GFC NIEUWS- De complete lockdown waarmee de Surinaamse regering dreigt, zal resulteren in nog meer geestelijke problemen en frustraties.

Het op gezag van de overheid opsluiten van onschuldige burgers in hun huis, tegen hun zin in, is inhumaan. Er is nu al sprake van huisarresten tussen 19.00 uur en 05.00 uur. Het nog verder beperken van de bewegingsvrijheid van onschuldigen is te verregaand. De totale lockdown is een paardenmiddel! Er zijn betere, minder ingrijpende methoden om coronabesmettingen terug te dringen!

Dat zegt een huwelijkskoppel uit Paramaribo dat fel gekant is tegen de strenge lockdowns zaterdagavond op furieuze toon aan GFC Nieuws. Het tweetal zegt zeker te weten dat een groot deel Surinamers het niet eens is met de verplichte langdurige opsluitingen in huis.

“Niet een ieder is in staat de hele dag verplicht opgesloten te zijn in huis. Dat brengt bij voldoende personen enorme frustraties met zich mee. Ook bij ons valt dat zwaar. Het maakt ons zwaar depressief. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ook bij veel anderen het geval is”, aldus het echtpaar.

BEKIJK OOK
Btw zal geen kostprijsverhogend, maar wel inflatoir effect hebben

Ze zijn van oordeel dat er meer focus gelegd moet worden op de maatregelen zoals 2 meter afstand bewaren, het voldoende ventileren van binnenruimtes en het dragen van mondkapjes.

“Als de regering veel meer erop toeziet dat er 2 meter afstand bewaard wordt, de binnenruimtes goed worden geventileerd en iedereen een mondkapje draagt, zijn al die verregaande lockdowns, het opsluiten van onschuldigen, helemaal niet nodig”, stelt het tweetal tot slot.

De Surinaamse regering maakt zich zorgen over de toename van het aantal coronabesmettingen en heeft gedreigd het land verder op slot te doen indien er geen verbetering komt in de situatie.