fbpx

Totale lockdown in Suriname volkomen zinloos en zelf schadelijk, zeggen critici

GFC NIEUWS- De totale lockdown in Suriname die sinds 8 juni is ingesteld, is volkomen zinloos. Dat zeggen verscheidene critici aan GFC Nieuws.

Enkele bezorgde burgers zijn van oordeel dat sommige maatregelen veel te ver gaan en zo snel mogelijk versoepeld moeten worden.

“Het is volkomen risicoloos en juist gezond als ik op straat loop en in ieder geval zorg voor voldoende afstand van iedereen. De kans om buiten besmet te raken bij het houden van 2 meter afstand is nul procent”.

“Maar toch word ik geforceerd om de hele dag in mijn huis te blijven. Dat is niet eens gezond want ik was gewend om veel buiten te lopen op straat. Het is gewoon schadelijk voor mij”, zegt de 43- jarige Iraida uit Paramaribo.

Ook een andere criticus laat aan GFC weten dat bepaalde coronamaatregelen volgens hem geen enkel nut hebben en juist zorgen voor meer frustraties en stressklachten bij velen in de samenleving.

“Waarom zou ik niet gewoon een rondje mogen rijden in de stad of langs de Waterkant? Ik ben alleen in mijn auto en als ik niet uitstap kan ik niemand besmetten of andersom. De kans is “zero” en dat weet elke echte expert. Nu word ik echter nodeloos gedwongen om thuis te frustreren door een regel die geen enkele wetenschappelijk basis heeft”, is het verwijt.

BEKIJK OOK
Derde verdachte ingesloten in diefstalzaak Powisi en vriendin

Hij is verder van mening dat wij in Suriname mee moeten gaan met de nieuwe richtlijnen.

“Wij weten nu veel meer dan 2 maanden geleden. Het is nu hoop ik bij een ieder al bekend dat de kans om besmet te raken met het coronavirus in de buitenlucht zeer klein is en zelfs helemaal nul als je buiten bent en afstand van elkaar weet te bewaren. Waarom worden wij dan onnodig gestraft?”, vraagt hij zich af.

De klagers zijn wel voorstander van de 2 meter afstand regel, de handhygiëne voorschriften en het dragen van mondkapjes in gesloten niet goed geventileerde ruimtes zoals winkels, restaurants en kantoren.

De overheid zou volgens hen alle winkeliers en houders van restaurants, kantoren en zaken met gesloten ruimtes ook kunnen dwingen om hun ramen open te houden of de geairconditioneerde ruimtes te voorzien van “coronapreventieve” ventilatiesystemen en luchtbevochtigers. Hiermee wordt het risico op coronabesmettingen drastisch teruggedrongen.