fbpx

‘Totale chaos bij Surinaamse banken’, bejaarde moet uitleggen wat hij met zijn geld gaat doen

“Het is een totale chaos bij de Surinaamse banken. Je weet niet meer waaraan je toe bent. Elke dag is er weer een andere restrictie en geen instantie bij wie je kan ageren”, zegt een kritische onderneemster aan GFC Nieuws.

“Ik heb van een aantal mensen begrepen dat zij hun credit card gekoppeld aan DSB bank voorlopig ook niet meer mogen gebruiken. Dat is abrupt en zonder enige uitleg stopgezet. Ook transacties uitvoeren via internet banking gaat moeilijk want er schijnen ineens vaker storingen te zijn op de website van DSB. De vraag is of die storingen bewust worden gecreëerd om digitale transacties te bemoeilijken of vertragen”, zegt de onderneemster op boze toon.

Een bejaarde man die vorige week een paar honderd Amerikaanse dollars van zijn eigen rekening wilde opnemen, is woedend. Tijdens dat proces bij een bank in Paramaribo werd aan hem gevraagd wat hij van plan is met het geld te doen.

BEKIJK OOK
Financiën heeft nog geen US-dollars beschikbaar gesteld aan importeurs

“De bankmedewerker vroeg mij zonder enige schaamte waarvoor ik het geld ga gebruiken. Want er moet een grondige reden zijn om mijn eigen geld op te nemen. Wat een brutaliteit! Mijn eigen geld! Het wordt steeds gekker in dit land”, legt hij uit.

Een andere gedupeerde laat weten dat hij niet eens euro’s meer kan storten op zijn eigen spaarrekening. “Allerlei regels, vragen en blokkades worden van de ene op de andere dag doorgevoerd. Wij kunnen nu al geen Amerikaanse dollars opnemen. Wat staat ons morgen weer te wachten? Het is gewoon een grote puinhoop aan het worden”, is zijn mening.