fbpx

Tori Oso verwacht succesvol Kawina Festival 2018

Osje Brauwmuller, oprichter van Tori Oso, verwacht dat het jaarlijkse Kawina Festival dit jaar wederom succesvol zal zijn. Dit jaar is het de tweede keer dat het evenement weer wordt gehouden bij Tori Oso. Het Festival is door de jaren heen explosief gegroeid, waardoor er op den duur naar een andere locatie was uitgeweken. “Nu is het festival terug bij Tori Oso en het gaat nooit meer weg.”

Veiligheid

“Veiligheid staat hoog op onze agenda. De veiligheid is gegarandeerd. Er zullen voldoende veiligheidsmanschappen op de been zijn”, aldus de oprichter. Tori Oso directeur Tirza Brauwmuller raad bezoekers aan om het festival te betreden vanuit de dr. Sophie Redmondstraat. “Laat alle verboden spullen thuis en maak er een gezellig en veilig feest van”, aldus de directeur.

Het evenement wordt gehouden op zondag 30 december van 18.00 uur tot 3.00 uur in de ochtend. De Fred Derbystraat wordt afgesloten vanaf de dr. Sophie Redmondstraat tot en met de Hoogestraat. Dit zal met ingang van zaterdag 29 december 00.00 uur gebeuren, zodat de nodige voorbereidingen kunnen worden getroffen.

Eerbetoon

Rony ‘Biga’ Nelom (overleden voorzanger van Combinatie 16) is een van de artiesten die altijd ervoor heeft gekozen om gratis op te treden bij het Tori Oso Kawina Festival. “Hij heeft altijd zijn medewerking verleend. Sommige van de andere Kawina bands hebben ook gratis opgetreden tijdens het festival, omdat zij mede dankzij het festival populair zijn geworden, zegt de oprichter. Bij deze wil ik de mensen geruststellen dat er een eerbetoon zal zijn voor ‘Biga’ tijdens het festival. Laten we dat tot een onvergetelijk moment maken. Hij was een dya dya Kawina man”, aldus oprichter Brauwmuller.(GFC)