Toppers Centrale Bank Liberia gearresteerd na verdwijning grote hoeveelheid bankbiljetten

Redactie GFC Nieuws — Twee toppers van de Liberiaanse Centrale Bank zijn gearresteerd naar aanleiding van de verdwijning van een grote hoeveelheid bankbiljetten. Een van hen is de zoon van voormalig president Ellen Johnson Sirleaf.

Charles Sirleaf, voormalig plaatsvervangend bank governor en Dorbor Hagba, directeur bankwezen bij de Centrale Bank van Liberia, zijn vrijdagavond gearresteerd in verband met het onderzoek naar de verdwenen biljetten, zei politiewoordvoerder Moses Carter op de nationale radio.

In oktober vorig jaar gingen Liberianen de straat op vanwege geruchten dat 102 miljoen dollar aan nieuwgedrukte bankbriefjes kort na levering was verdwenen.

Het onderzoek heeft niet aangetoond dat er inderdaad geld is verdwenen, maar er zijn wel grote zorgen over de manier waarop de bank werd geleid.

Onderzoekers van het Amerikaanse bedrijf Kroll Associates uitten hun bezorgdheid over “de algehele nauwkeurigheid en volledigheid” van de interne gegevens van het instituut en vond bewijs van “systemische en procedurele zwakheden”.

Overige berichten