fbpx

Topman Wereldbank in Suriname

De Country Director for Caribbean countries van de Wereldbank, Tahseen Sayed Khan, is op bezoek in Suriname. Vrijdag had hij een ontmoeting met de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, die zegt dat Suriname een paar jaar terug weer is begonnen met het inblazen van nieuw leven in de relatie met de Wereldbank, nadat er volgens hem langer dan 30 jaar geen communicatie was.

Er zijn een aantal projecten die lopen waaronder het baggeren van het Saramaccakanaal, het verbeteren van ons concurrentievermogen en het verbeteren van de agribusiness. Verder is de Wereldbank ook een van onze grote ondersteuners in Extractive Industries Transparency Initiative (EITI). Ook zal de Wereldbank technische ondersteuning bieden aan een aantal gebieden die voor Suriname erg belangrijk zijn.

BEKIJK OOK
Lichaam 94-jarige man in verre staat van ontbinding in woning aangetroffen, mogelijk misdrijf

De bewindsman benadrukte verder dat het zaken doen met de internationale organisaties voor Suriname erg belangrijk is. De directeur is hier voor twee dagen en heeft los van een ontmoeting met de minister van Financiën ook ontmoetingen met de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, Openbare Werken Transport en Communicatie en Handel en Industrie.

Minister Hoefdraad zegt erg blij te zijn met het bezoek van de directeur. Ook directeur Khan is erg ingenomen met haar bezoek. “Zij hebben een goede update gehad van de huidige stand van zaken op economisch gebied en natuurlijk staan zij open om verdere steun aan Suriname te geven”, zei de minister aan het NII.(GFC)