fbpx
Topfunctionaris in Noord-Korea geëxecuteerd wegens negeren quarantainemaatregelen voor coronavirus

GFC NIEUWS- Een Noord-Koreaanse topfunctionaris werd doodgeschoten omdat hij een quarantainemaatregel vanwege het coronavirus geschonden had.

Volgens Zuid-Koreaanse media werd de man gearresteerd en meteen geëxecuteerd uit vrees dat hij het virus zou verspreiden.

Bronnen geven aan dat hij in isolatie werd geplaatst nadat hij naar China was gereisd. Hij zou het bevel van de dictator genegeerd hebben door zonder toestemming uit quarantaine te gaan.

In Noord-Korea werden er nog geen besmettingen vastgesteld, maar het land nam drastische maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Het land legde een onvoorwaardelijke quarantaineverplichting op voor iedereen die recent naar het buurland reisde of in contact kwam met Chinese onderdanen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…