fbpx

Ruim 80 procent minder kans op borstkanker met voldoende vitamine D3

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Er komt steeds meer bewijs dat personen met een te laag vitamine D3 – niveau in hun bloed significant vaker geconfronteerd worden met zeer ernstige en dodelijke ziekten.

Dat vertelt de Europese topexpert op het gebied van afslanken, verjonging en gezondheid Jonathan Clarke vanuit Duitsland aan GFC Nieuws.

Vitamine D speelt volgens de topdeskundige een vitale rol in onder meer de functies van het immuunsysteem, het cardiovasculaire systeem, het skeletmetabolisme en de voortplantingsorganen.

“Op basis van talrijke wetenschappelijke studies weten wij nu dat een tekort aan vitamine D3 een sterke correlatie heeft met verschillende soorten kankers”.

“Met name borstkanker, nierkanker, darmkanker, longkanker, prostaatkanker en pancreaskanker”.

“Maar te weinig D3 in je lichaam wordt ook in verband gebracht met frequentere virale infecties, diabetes, Parkinson, reumatische artritis, de ziekte van Alzheimer, botontkalking en fracturen bij volwassenen”, stelt Jonathan Clarke.

De Europese researcher zegt dat onderzoek verder doet vermoeden dat ruim een miljard mensen, ook die wonen in landen dichtbij de evenaar, een tekort hebben aan D3.

jonathan clarke | GFC

De Europese topexpert Jonathan Clarke

Vooral donkere mensen lopen een groter risico op deficiënties omdat zij deze vitamine moeilijker door de zon aanmaken.

BEKIJK OOK
Onderzoek toont negatieve impact mondkapjes op cognitieve prestaties

Jonathan Clarke die ook een belangrijke adviseur is van Constantin, wijst er op dat vrouwen met een optimale of hoge D- spiegel, ruim 80 procent minder kans hebben op het ontwikkelen van borstkanker in vergelijking met geslachtsgenoten met te lage niveaus.

Ook bij andere kankersoorten verlaagt een optimale hoeveelheid D de kans daarop bij zowel mannen en vrouwen.

BEKIJK OOK GFC NIEUWS: Topexpert Jonathan Clarke: in de zon gaan niet alleen voor vitamine D, ook voor gezonde slaap en meer weerstand

De topexpert adviseert een ieder die zijn of haar gezondheid belangrijk vindt om hun D- niveau te testen middels een bloedonderzoek.

Vitamine D wordt aangemaakt door voldoende met een ontbloot lichaam in de zon te gaan of het slikken van capsules.

Volwassenen doen er volgens Clarke goed aan te streven naar een bloedwaarde rond de 75 nmol/l of iets hoger.

Bekijk hier alle publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.