fbpx

Topexpert legt uit waarom mobiele telefoon kan zorgen voor onvruchtbaarheid

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Dat de mobiele telefoon kan zorgen voor een vermindering van de vruchtbaarheid, wordt door verscheidene wetenschappers al jaren bevestigd.

Maar welke zijn de belangrijkste redenen hiervan?

De Europese top verjongingsexpert Jonathan Clarke, die ook een belangrijke adviseur is van Constantin Foundation, legt aan GFC Nieuws uit dat het frequent gebruik van mobiele telefoons door mannen in verband wordt gebracht met een significante afname van hun spermakwaliteit.

“Het aantal zaadcellen, de beweeglijkheid en levensvatbaarheid van deze worden volgens wetenschappelijke gerandomiseerde onderzoekingen beïnvloedt door onder meer elektromagnetische straling”.

“Hoe langer de blootstelling, mogelijk des te minder de beweeglijkheid en de kwaliteit van het mannelijk zaad”, zegt Jonathan Clarke.

Jonathan Clarke

Jonathan Clarke

De topexpert legt uit dat elektromagnetische straling invloed heeft op het verhogen van de temperatuur in het scrotum, waarin de beide zaadballen liggen.

“De temperatuur in het scrotum ligt onder ideale omstandigheden ongeveer 2 graden Celsius lager dan de lichaamstemperatuur”.

BEKIJK OOK
Significante post-COVID hersenafwijkingen onthuld door speciale MRI

“Bij elke 1 graden Celsius verhoging is er al een reductie van 40 procent zaadconcentratie”, stelt de topexpert verder.

Als mannen al te kampen hebben met het produceren van slechte kwaliteit sperma, kan veelvuldige blootstelling aan elektromagnetische straling van de mobiel zorgen voor een toenemende verslechtering van het teelvocht.

Dit zou een medeoorzaak kunnen zijn van het kinderloos blijven, stellen ook andere deskundigen vast.

Clarke adviseert mannen om bij het gebruik van de mobiele telefoon, deze  zo ver mogelijk van het lichaam af te houden en beslist niet in de broekzak te plaatsen.

Ook laptops voor langere tijd op de schoot houden heeft volgens de verjongingsspecialist een erg negatieve invloed op de spermakwaliteit.

Bekijk hier alle publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.