Topatlete Ilsida Toemere warm onthaald

Surinaamse topatlete Ilsida Toemere is warm onthaald op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Zij heeft in Rusland met succes de graad behaald van Masters in Sport Administration (MSA). Ilsida heeft bewezen niet alleen op het gebied van sport goed te presteren, maar ook met haar studie is zij succesvol. De atlete is de beste Surinaamse op de onderdelen 5 en 10 kilometer hardlopen.

Een delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, sporters, familie en vrienden hebben Toemere met veel fanfare ontvangen. Parbo Brassband en de Inheemse muziekgroep Paremuru hebben voor de muziek gezorgd. De sportvrouw reageerde blij en verrast op het warme welkom welke aan haar gegeven werd.

Ilsida Toemere is na het behalen van haar Bachelorsgraad aan de Anton de kom Universiteit van Suriname, in april 2017 in aanmerking gekomen voor een scholarship voor een Masterstudie aan de Russian International Olympic University in Sochi. Met als titel, “De bijdrage van de Surinaamse overheid aan de ontwikkeling van de atletieksport” behaalde Toemere de graad van Masters in Sport Administration.

Ilsida wil behalve goed presteren op het gebied van sport, ook een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de atletieksport in Suriname.(GFC)