fbpx

Top gezondheidsexpert: niet zomaar stoppen met maagzuurremmers

DOOR DE GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De Europese top verjongingsexpert Jonathan Clarke zegt vanuit Spanje aan GFC Nieuws, dat personen die maagzuurremmers gebruiken, niet zonder overleg met hun arts moeten stoppen met het gebruik.

“Overleg altijd eerst met de arts die dat middel heeft voorgeschreven of het verantwoord is om te stoppen”, legt de topexpert uit. Clarke zegt verder dat al jaren bekend is dat het langdurig gebruik van protonpompremmers als Omeprazol en Pantoprazol ernstige bijwerkingen met zich kunnen meebrengen. Zie bericht >>> MAAGZUURREMMERS BIJWERKINGEN

“Talrijke studies in Amerika, Japan en Europa hebben dat onomstotelijk bewezen. De gevolgen van het langdurig gebruik kunnen soms ernstig zijn. Maar soms zijn deze maagzuurremmers helaas nodig om de maag te beschermen. Bijvoorbeeld in combinatie met een antibioticakuur bij de behandelingen van de helicobacter bacterie en bij maagzweren. Maar voor langdurig gebruik waarbij er geen sprake hoeft te zijn van maagbescherming, zijn natuurlijke remedies uiteraard een veel betere oplossing”.

“Het is daarom verstandig om de verschillende gezondere/natuurlijke opties te bespreken met uw arts. Deze chemische middelen mogen wat mij betreft veel minder snel worden voorgeschreven, alleen wanneer het echt dringend noodzakelijk is en dan bij voorkeur voor zeer korte duur”, aldus te topexpert.

BEKIJK OOK
Suriname vraagt Duitsland aandacht voor werelduitdagingen

De Europese topexpert geeft een paar adviezen aan personen met milde maagklachten.

1. Stop met het gebruik van dranken met prik (koolzuur) en pikant eten.

2. Draag niet te strakke kleding rondom uw middel

3. Indien u rookt: stop daarmee!

4. Zorg voor een platte buik en een gezond lichaamsgewicht.

5. Plaats een verhoging aan de hoofdzijde van uw bed

6. Ga na op welke voedingsmiddelen/dranken u eventueel slecht reageert en vermijdt het gebruik

7.Verminder stress: neem vaker een massage, doe aan yoga / ademhalingsoefeningen

8. Indien u geen last heeft van een verhoogde bloeddruk: een half theelepeltje Baking Soda oplossen in een glas water en innemen

9. Kamillethee en gember

10. Beweeg elke dag tenminste een half, waarbij lopen de voorkeur geniet