Toilettengroep voor Veerplein Commewijne

“Een doelstelling is gerealiseerd”. Dit zei de districtscommissaris (dc) van Commewijne Ajaikoemar Kali, bij de opening van een toilettengroep op het veerplein te Meerzorg. Op initiatief van de belangengroep in Commewijne heeft vrijdag de opening van deze toilettengroep plaatsgevonden.

De dc gaf verder aan trots te zijn dat er een stukje voorziening is getroffen. “Niet alleen voor de bushouders en mensen die dagelijks met de boot de oversteek doen, maar ook voor de gasten en toeristen die het district aandoen”, sprak de burgervader.

Ann Sadi, voorzitter van de belangengroep, sprak van een noodzaak. Voor bijkans 8 jaar beschikte het Veerplein niet over een openbaar toilet. Volgens Sadi gaan er meer dan 3000 mensen dagelijks via het Veerplein, Commewijne in en uit. Zij vond het dus belangrijk dat er een openbaar toilet op deze locatie kwam.

Samen met de belangengroep is er veldwerk verricht, werd het probleem voorgelegd aan de dc en is er na intensief voorbereidend werk een toilettengroep neergezet. De bedoeling is om meerdere toiletgroepen op verschillende locaties te plaatsen om vooral het wild plassen tegen te gaan.

Overige berichten