Toestand Cubaanse patiënt die sprong van 3e etage AZ stabiel

GFC NIEUWS- Rond half elf vanmorgen werd de melding gedaan dat er een patiënt van Cubaanse komaf op de stellage verbonden aan derde etage van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) stond.

Het AZP dat op haar beurt de politie en brandweer heeft ingeschakeld, heeft samen met de ordedienst en de bewaking van het ziekenhuis voorzorgsmaatregelen kunnen treffen om het ergste te voorkomen.

Een oplettende bezoeker die het Portugees machtig is, probeerde in de tussentijd de patiënt op andere gedachten te brengen.

Om de taalbarrière te overbruggen heeft de directie de aanwezige Cubaanse medewerkers bestaande uit medici en verpleegkundigen ook ingezet om de patiënt op andere gedachten te brengen.

Helaas is de patiënt na twee en een half uur toch van de stellage vanaf de derde etage gesprongen. Hij kwam terecht op een van de matrassen die het team klaar had gezet op het dak van een van de omliggende gebouwen, om de gevolgen van de val te minimaliseren.

De patiënt is tot nog toe stabiel en goed aanspreekbaar, meldt het ziekenhuis.

Het motief achter zijn daad wordt nog onderzocht.

De directie bedankt in deze vooral de oplettende bezoeker, die voordat de ordediensten aanwezig waren erger heeft proberen te voorkomen.

Overige berichten