fbpx

Toerismeconsultant bespreekt projecten met minister Tsang

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig met de uitvoering van het Suriname Business Climate and Innovation Program (SUBCIP). De bedoeling van dit programma is om de private sector te ondersteunen en om onze economie te versterken.

De teamleader van het SUBCIP project, Micheal Hennessey, bracht onlangs een bezoek aan minister Stephen Tsang van het ministerie van HI&T. Tijdens dit onderhoud kwam aan de orde het project, waarbij er een toerisme consultant is ingezet. Deze consultant heeft zijn kennis en ervaring met stakeholders uit de toerismesector gedeeld.

Diverse vertegenwoordigers uit de toerismesector waaronder: Tourgidsen, Paramaribo museum, monumentenzorg, gemeenschappen uit Marijkedorp, Brokopondo, Brownsberg natuurpark maar ook vertegenwoordigers van de media, districtscommissarissen, Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), Stichting Toerisme Suriname (STS) en de ICT associatie werden geconsulteerd. Dit werd gedaan om na te gaan op welke wijze deze actoren versterkt kunnen worden om de sector een flinke boost te kunnen geven.

Minister Tsang adviseerde om in het vervolg ook het onderdeel birdwatching mee te nemen in het toerismegebeuren vooral daar Suriname een enorme diversiteit aan natuurgebieden heeft die voor vogelliefhebbers heel erg interessant zijn. De bewindsman gaf verder aan, dat ook het aspect “Country Branding” heel belangrijk is voor het toerisme gebeuren in ons land. Ook het Pilot project Innovation for Firms (IFS), welke onderdeel is van het SUBCIP onderdeel: Innovatie en productiviteit versterking kwam tijdens deze bijeenkomst aan de orde.

OOK INTERESSANT
Tweedaags werkbezoek TCT-minister aan Frans-Guyana

Het IFS project ondersteunt innovatie in lokale bedrijven in het bijzonder kleine- en middelgrote ondernemingen (KMO’s) – door het versterken van hun integratie in clusters en Value chains en hun onderlinge netwerk tussen bedrijven, kopers en verkopers te versterken. Dit zal de productie, productiviteit, het concurrentievermogen en innovatie binnen de lokale bedrijven verbeteren met toename van importvervanging, werkgelegenheid, handel en op langere termijn export en deviezeninkomsten.

De deadline voor het indienen van hun projectvoorstel voor de bedrijven, voornamelijk uit de toerismesector is vastgesteld op 30 januari 2019.(GFC)