fbpx

Toerisme in Coronie in de lift

GFC NIEUWS- Het Mangrove Educatiecentrum is woensdag in aanmerking gekomen voor een overheidsinvestering van het Innovation in Firms for Suriname (IFS) pilotprogramma.

De ondertekening werd gedaan door een vertegenwoordiger van Spang Makandra en door de waarnemend directeur van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T), Yvette Rokadji.

Het algemeen doel van IFS is innovatie, verhoging van productiviteit en productie van de lokale bedrijven in het bijzonder de kleine ondernemingen te bewerkstelligen.

De minister is zeer blij om het feit dat na de lancering van het district verfraaiing project in Coronie, dat dit verder is opgepakt door LVV.

Met het beschikbaar stellen van deze “matching grant” beoogt de bewindsman Coronie tot een toerismedestinatie te maken.

BEKIJK OOK
Koersbeheersingsmaatregelen worden te traag uitgevoerd

De diverse bedrijven die hebben meegedaan zijn een samenwerking aangegaan om aan gezamenlijke branding te doen door een website op te zetten om zodoende meer toeristen aan te trekken.

De burgervader van Coronie, Remie Tarnadi, zegt dat de potentie van eco- toerisme benut moet worden.

Het Mangrove Educatiecentrum wordt gezien als onderdeel van het totale toerismeplaatje dat ze graag willen ontwikkelen. Deze ontwikkeling zal ervoor zorgen dat iedereen in Coronie zal verdienen.

Om toerisme in Coronie nog meer te bevorderen hebben Mets en het Mangrove Educatiecentrum een MoU getekend, welke inhoudt dat de Mets tours zal verzorgen naar het district.