fbpx

Toename bedelaars in binnenstad Paramaribo moet gestopt worden

GFC NIEUWS- 05/12/20- De toename van het aantal bedelende mannen en vrouwen in de binnenstad van Paramaribo moet gestopt worden.

Het is onaanvaardbaar dat automobilisten bij het wachten op kruispunten met verkeerslichten, steeds geconfronteerd worden met mensen die om geld of eten vragen.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) zaterdag aan GFC Nieuws weten.

Ook de verkoop van knippa’s op de verkeershoeken door zeer jonger kinderen is een doorn in het oog van het VrouwenCollectief.

Opvallend is dat er nu ook buitenlanders om geld bedelen. Dat gebeurt soms door briefjes waarop een tekst is geschreven te tonen.

BEKIJK OOK
Rijverbod vrachtvoertuigen over Wijdenboschbrug

“Een deel binnen de gemeenschap is er zo zoetjes aan, aan gewend geraakt om steeds bedelaars of kinderwerkers op hun weg tegen te komen. Maar dat betekent niet dat het normaal is. Er is de laatste maanden duidelijk sprake van een toename van mensen die op straat om geld vragen. Het probleem verdient aandacht van beleidsmakers”, aldus het KSVC.

Vooral toeristen hadden de laatste jaren tijdens hun bezoek aan Paramaribo last van zwervers die hen lastig vielen, voornamelijk in de omgeving van Waterkant en het Fort Zeelandia.

Foto: Mat Artz