fbpx
Toename alcoholgebruik en huiselijk geweld tijdens lockdown

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Universiteit van Portsmouth in Engeland hebben gewaarschuwd voor de toename van huiselijk geweld en alcoholgebruik tijdens de lockdown.

Alcoholgebruik is exorbitant gestegen met zeker 291% in het land. Hierdoor is het aantal gevallen van huiselijk geweld ook dramatisch gestegen.

De wetenschappers vrezen ook voor een ander gezondheidscrisis als gevolg van alcoholmisbruik.

Uit een internationale peiling blijkt dezelfde trend in de VS, Australië en andere Europese landen.

Ook op Sint Maarten blijkt het gebruik van alcohol drastisch te zijn toegenomen. Daar heeft de regering deze week besloten om de verkoop tijdelijk stop te zetten.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.