fbpx
Gesprek tussen minister Pengel en WFU-bestuur

Minister Patrick Pengel die waarneemt op Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ontving op maandag 20 februari het bestuur van de WFU, onder voorzitterschap van Hugo Blanker.

Kort na het gesprek met de minister kondigde Blanker aan het vertrouwen in hem op te zeggen en voortaan in gesprek te zullen gaan met vicepresident Ashwin Adhin.

Het gesprek betrof de herwaardering van leerkrachten die volgens Blanker ook voor het technisch- en administratief personeel van de Anton de Kom Universiteit moet gelden. Hij onderstreepte dat zij dezelfde scholing hebben als de onderwijsgevenden.

Minister Pengel zei tijdens de bespreking dat zijn collega Robert Peneux, altijd opkomt voor de belangen van de onderwijsgevenden en de leerlingen.

“De Raad van Adviseurs van de regering heeft advies gegeven en dat is door de regering ondersteund. De regering geeft prioriteit en probeert naar staatsbelang te handelen. De herwaardering van de onderwijsgevenden gaat niet alleen om het financieel gedeelte, maar is meeromvattend. Zij moeten ook hun carrière opbouwen. Wij kunnen onmogelijk iets toezeggen en het niet uitvoeren. Hierdoor verlies je respect en gezag. Wij kunnen dus geen dingen toezeggen, die wij niet kunnen waarmaken”, haalde Pengel aan.

De uitvoering van de toezegging, gedaan aan het Universiteitspersoneel, is door de Raad van Ministers afgewezen.

De minister vroeg de COL om een eventueel actiemodel aan te houden en rekening te houden met de studenten.

“Ik zal in ieder geval deze twee zaken meenemen naar de ALV en ze voorleggen aan de Leden,” antwoordde Blanker op het verzoek van de minister.

Hij hoopt dat de COL tenminste wordt uitgenodigd om mede te bepalen met de regering over de herwaardering van de onderwijsgevenden.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…