Tjon En Fa strandt in kwartfinales

Het is Jaïr Tjon En Fa niet gelukt een medaille te winnen voor Suriname. Tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen in Colombia strandde hij woensdagmiddag in de kwartfinales.

De baanwielrenner moest opnieuw zijn meerdere erkennen in Kevin Quintero van Colombia. De thuisrijder had hem begin juni in Bolivia van het brons afgehouden tijdens de Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur).

Woensdag won Quintero de eerste van maximaal drie races overtuigend. De tweede was iets spannender, maar de Colombiaan finishte opnieuw als eerste, waardoor de derde race niet nodig was en Tjon En Fa eruit ligt.

De halve finales worden een Colombia vs Trinidad en Tobago-aangelegenheid. Quintero komt woensdag in de halve finale uit tegen Nicholas Paul van Trinidad en lokale held Fabian Puerta tegen Njisane Phillip van Trinidad.

In Velódromo Alcides Nieto Patiño in Cali won Puerta in de halve finales van Hersony Canelon van Venezuela, Paul won van Brandon Pineda van Guatemala en Phillip van Cesar Marcano van Venezuela.(GFC)