Tjon En Fa ready voor Olympische Spelen

GFC NIEUWS- De Olympische Spelen gaan in juli dit jaar van start in Tokio, Japan en ook Suriname zal tijdens dit sportevenement proberen een medaille in de wacht te slepen.

Baanwielrenner Jair Tjon En Fa zal ons land daarbij vertegenwoordigen. Donderdag werd een ‘meet en greet’ gehouden in het gebouw van het Surinaams Olympisch Comite.

Tjon En Fa zegt dat hij al twee jaren bezig was met de voorbereidingen om zich te kwalificeren voor het grote sportevenement. Er zijn ruim 15 wedstrijden afgewerkt. Tussen nu en Tokio worden twee trainingskampen gehouden in Portugal en Zwitserland. Volgens hem worden bewust weinig wedstrijden ingepland, om niet het risico van blessures op te lopen.

Het is een zwaar traject geweest aangezien er geen wildcards verstrekt worden voor wielrennen waardoor kwalificatie zeer belangrijk was, vertelt de veelbelovende sporter. Tjon En Fa is zich ervan bewust dat Nederland zeer sterk is op het onderdeel baanwielrennen. Of hij een vuist kan maken tegen deze wielrenners zal de komende maanden moeten blijken tijdens de trainingen.

Hij is hoopvol gestemd dat hij namens Suriname een goede beurt zal maken in Tokio. De baanwielrenner traint zes dagen in de week, waaronder drie dagen tweemaal per dag. Nog nooit is het in hem opgekomen om op te geven, omdat hij een grote liefde heeft voor de sport.

Tjon En Fa roept de samenleving op hem te volgen en te ondersteunen, zodat hij een topprestatie kan neerzetten in Japan.

Overige berichten