fbpx
Tjin A Tsoi: Minister Hok jokt en dokt

Tjin A Tsoi vindt dat minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen(NH) verkeerde informatie verschaft aan het parlement.

“Gisteren heeft zich iets zeer ernstig voorgedaan in het hoogste college van Staat. Minister Hok heeft gelogen”, begon Tjin A Tsoi zijn spreekbeurt vandaag in DNA. Zijn opmerking volgt na opmerkingen van minister Hok maandag in DNA dat het ministerie van Financiën belast is met de uitvoering van de Kaloti-overeenkomst.

Tjin A Tsoi presenteerde de overeenkomst aan het parlement waarop de handtekening van de minister van NH staat.

Tjin A Tsoi zegt te hopen dat de minister zijn portefeuille ter beschikking stelt, omdat hij bewust verkeerde informatie verschafte.

Parlementsvoorzitter Jennifer Simons, die de beschuldiging van Tjin A Tsoi zeer ernstig vond, zei dat er zal worden nagegaan op de opnameband als de minister ontkende de overeenkomst met Kaloti te hebben getekend.

Minister Hok is vandaag niet aanwezig in het parlement. Volgens Tjin A Tsoi jokt de minister niet alleen, maar hij ‘dokt’ ook.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.