fbpx




Titanic opnieuw slachtoffer van botsing

GFC NIEUWS- Een kleine duikboot zou gebotst zijn op het wrak van van de in 1912 gezonken Titanic.

Het ongeval gebeurde al een halfjaar geleden maar raakte pas nu bekend.

De duikboot zou bij een van zijn duiktochten tussen 29 juli en 4 augustus vorig jaar plots door een onvoorziene stroming meegesleurd zijn en tegen het wrak gebotst zijn. Aan boord van de duikboot waren twee personen.

Het ongeval kwam aan het licht tijdens een rechtszitting in de staat Virginia. De vennootschap RMS Titanic Inc. (RMST) wil nu het videomateriaal van de duik.

RMST heeft het alleenrecht om voorwerpen uit het wrak te verwijderen. RMST verwijt EYOS Expeditions, het Britse bedrijf dat de expeditie ondernam en NOAA, het Amerikaanse agentschap voor meteorologie en oceanografie, dat ze haar niet geïnformeerd hebben.

EYOS zelf zegt dat het slechts om een kleine aanvaring ging.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.