fbpx
Tips tegen oogwallen

Een mooi egale huid, dromen we daar allemaal niet van? Gelukkig is dat mogelijk dankzij onze beste vriend: de concealer. Waarschijnlijk heb je al onder de knie hoe je hem aanbrengt, maar ervoor zorgen dat hij de hele dag blijft zitten is een ander karwij.

1. Less is more
Dacht jij altijd: hoe meer concealer, hoe beter je die ontsierende wallen onder je ogen bedekt worden? Think again! Meer zelfs, te veel concealer heeft net het omgekeerde effect waardoor je nog meer aandacht op je wallen vestigt. Om aan het einde van de dag een droog en vlekkerig resultaat te vermijden ben je dus het best niet te kwistig met je concealer. Gebruik ook je ringvinger in plaats van een borsteltje of spons voor het meest egale resultaat.

2. Gebruik een oogschaduwprimer
Voor de beautyleken onder ons: een primer zorgt voor een basislaagje onder je make-up zodat die, en dus ook je concealer, langer blijft zitten. Let er wel op dat je voor de huid onder je onder je ogen, die dunner en gevoeliger is dan de rest, een oogschaduwprimer gebruikt in plaats van een gewone.

3. Poeder het geheel af
Je mag nog de beste concealer ter wereld in huis hebben, op een gegeven moment begint ook die zijn eigen leven te leiden op je huid. Gebruik daarom een doorzichtige of getinte poeder die je concealer, en je look, vastzet.

4. Gebruik matterende doekjes
Blotting papers of matterende doekjes absorberen de overtollige olie van je huid waardoor je gezicht er meteen opnieuw mat uitziet. Die doekjes kan je dus ook perfect gebruiken om de plekjes waar je concealer aangebracht hebt droog te deppen.

Meer lifestylenieuws

Nieuwe modetrend: duivelse lippen

GFC NIEUWS- Een aantal vrouwen heeft naar verluidt een nieuwe cosmetische procedure uitgeprobeerd, de zogenaamde ‘ duivelse lippen’ of ‘octopus lippen’. Dikke mensen slanken het…

Geheim achter ouder worden dan 100 onthuld

GFC NIEUWS- Wetenschappers hebben het geheim achter het ouder worden dan 100 jaar ontdekt. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Extreme bevolkingstoename in India

Met 1,339 miljard inwoners is India nu het op een na grootste land ter wereld. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Hoe stoppen met slaapmiddelen?

Na langdurig gebruik stoppen met slaap- en kalmeringsmiddelen is niet gemakkelijk: vaak komen de problemen die werden weggedrukt op dat moment in alle hevigheid weer…

Mag je vrijen tijdens de menstruatie?

Vrijen tijdens de menstruatie kan, medisch gezien, helemaal geen kwaad. Toch bestaat er nog een heel taboe daarrond en vinden zowel mannen als vrouwen het…