fbpx

Tijdens viering 45 Onafhankelijkheid Suriname ondertekening bouw brug Corantijnrivier

GFC NIEUWS- Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken oriënteerde zich samen met zijn Guyanese collega Juan Edghill op de plek waar de brug over de Corantijnrivier volgens planning moet komen.
Twee maanden geleden hebben de staatshoofden van Suriname en Guyana zich gecommitteerd aan de bouw van de brug. Het ligt in de bedoeling om in november tijdens de viering van 45 jaar onafhankelijkheid van de Republiek Suriname, de overeenkomst voor de bouw van de brug te ondertekenen. De Guyanese president Irfaan Ali is dan te gast in ons land. De oriëntaties aan beide landingsplekken, in Suriname en Guyana vonden zaterdag plaats.
Minister Nurmohamed gaf te kennen dat de vlaggen van beide landen zijn geplaatst op de locaties, wat betekent dat beide ministers zich inzetten voor hun natie en ontwikkeling. Zij bezochten de landingsplekken in Suriname te South Drain en aan de zijde van Guyana te Moleson Creek en niet te vergeten, Long Island, welke het centraalpunt moet voorstellen.
Voorafgaand aan dit soort grote projecten is een goede voorbereiding een must, want anders is er geen sprake van een goede start. De bewindsman geeft verder aan dat hij uitkijkt naar de dag waarop er een begin gemaakt zal worden met de bouwwerkzaamheden van de brug. Dit moet ook een belangrijk signaal zijn aan de regering en aan de toekomstige personen die zullen worden betrokken bij de voorbereiding van de ondertekening met betrekking tot de bouw en het onderhoud van de brug. Er wordt met dit initiatief gewerkt aan een historische verbinding, vanwege het feit dat meerdere landen in Zuid-Amerika met elkaar worden verbonden.
Minister Edghill gaf tijdens zijn speech aan dat dit bezoek gezien moet worden als de politieke wil van beide regeringen om de behoefte van de bevolking prioriteit te geven. Hij vervolgde zijn toespraak door te stellen dat wanneer grote projecten gerealiseerd worden, niet uit het oog moet worden verloren dat alles stapsgewijs plaatsvindt door klein te beginnen.
De Guyanese minister geeft aan alle vertrouwen te hebben in de samenwerking tussen beide landen en spreekt de hoop uit dat de voltooiing van de brug ooit een feit mag zijn. “Er wordt nog overleg gevoerd over de constructie van de bouw van de brug. Het wordt kennelijk een brug die plat zal zijn van Guyana naar Long Island. Vervolgens is men van plan om een weg aan te leggen om verbinding te maken met Suriname, waarbij de brug een hoge overspanning krijgt voor het maritieme verkeer,” aldus Tarachand Balgobin, Project Cycle Management Division van het Guyanese ministerie van Financiën.
De voorgestelde locatie van de brug zal een platform moeten bieden voor eerlijke handel tussen beide landen. Het zal volgens hem de handel tussen andere Zuid-Amerikaanse landen en Europese markten vergemakkelijken. Minister Nurmohamed zei ten slotte dat er over enkele dagen weer een delegatie vanuit Suriname richting Guyana zal afreizen om de definitieve afspraken te bevestigen.

BEKIJK OOK
GBB wil samen met lokale gemeenschappen bedreiging biodiversiteit beperken