fbpx

Tijdelijke stopzetting zwaar transport boven 4 ton gedeelte weg naar Atjoni en Duata

Er mag geen zwaar transport met een gewicht boven 4 ton over de primaire wegen van Duata en de weg naar Atjoni. Het zwaar transport richt schade aan het wegdek en met de constante regenval ontstaan er op de weg naar Duata en de by-pass te Brownsweg enorme kuilen, slipgevaar en modder massa’s.

Het is gebleken dat er geen gehoor wordt gegeven aan de bekendmaking van Districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Brokopondo op 7 mei dat er vanaf 200m vóór politiepost Brownsweg geen verkeer met een gewicht boven 2 ton over de weg naar Atjoni mag.

BEKIJK OOK  Vrouw dood aangetroffen op straat

Ook de in november 2017 gepubliceerde bekendmaking die stelt dat het zwaar transport niet door het dorp Brownsweg mag, wordt genegeerd.

Na afstemming met het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) zal de weg tijdelijk gesloten blijven. Dit tot na de rehabilitatie van de weg naar Duata en de by-pass te Brownsweg.

Hiermee tracht de districtscommissaris het gevaar voor andere weggebruikers te minimaliseren en te voorkomen dat deze gemeenschappen geïsoleerd raken. Tegen overtreders zal er zéér streng worden opgetreden, meldt de dc.(GFC)