Tijd aangebroken voor erkenning traditionele medische systemen

GFC NIEUWS- Suriname is rijk aan medicinale planten en medicinale mineralen, kennis en kunde die sedert mensenheugenis door de oorspronkelijke bevolking en de bevolking afkomstig uit alle windstreken gebruikt/toegepast worden voor medische doeleinden.
Zoals alles zijn tijd heeft om tot wasdom te komen, is thans de tijd aangebroken dat wij de erkenning van onze eigen kennis en kunde, onze veelzijdige culturele rijkdom op het gebied van traditionele medische systemen en homeopathie, ordelijk aanpakken. Dit ter uitbreiding en verwezenlijking van de noodzakelijke diversificatie en ontwikkeling van onze economie en tegelijkertijd ook onze volksgezondheidsmogelijkheden.
Zo zien wij allemaal ook in dat met het opbouwen van de nieuwe industrie – de Traditionele Medische Systemen Industrie (TMSI) – de keuzemogelijkheid van de bevolking aan medicamenten en geneeswijzen wordt uitgebreid, evenals alle andere daaraan gerelateerde economische mogelijkheden en activiteiten.
Kortom, met het ontwikkelen van de Traditionele Medische Systemen Industrie wordt de economische productie- en medische dienstverleningsbasis van ons land uitgebreid.
Suriname en India hebben op 23 januari jongstleden een Memorandum of Understanding (MoU) getekend voor het ontwikkelen van deze industrie. De documenten werden bezegeld door minister Antoine Elias van Volksgezondheid en de Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal.
Wij, hier in Suriname zien een synthese, een samensmelting van alle medische systemen: de Oosterse, de westerse en onze eigen traditionele, die gegeven de samenstelling van onze samenleving afkomstig is uit Suriname zelf en alle windstreken van onze planeet. Een synthese, samensmelting, precies zoals dat het geval is in onze gemengde samensmeltende en in vrede levende mooie bevolking.
Wij in Suriname zien een synthese, een samensmelting van medische systemen, ter versterking en verdieping van de algehele gezondheidszorg in Suriname, alsook de aan de regio en rest van de wereld op dat vlak aan te bieden medische diensten en te leveren medicamenten.
Gezien de veelzijdigheid aan traditionele kennis en kunde die in Suriname aanwezig is, kan Suriname zich ontwikkelen tot het centrum waar de onderlinge uitwisseling van alle kennis en kunde van alle bestaande medische systemen in de wereld plaatsvindt. Dit is de ontwikkelingsvisie achter het aangaan van samenwerkingsverbanden met andere landen in de wereld.

Overige berichten