fbpx

Tieners die langer willen worden moeten vooral vroeg naar bed en voldoende slapen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Tieners die er alles aan willen doen om in lengte te groeien, moeten vooral ervoor zorgen vroeg naar bed te gaan en voldoende uren te slapen.

Daarenboven is het belangrijk dat ook de slaapkwaliteit goed is. Om dat onder meer te bewerkstelligen, is het consumeren van alcohol-, suiker- en cafeïnehoudende dranken af te raden.

Vroeg naar bed gaan om langer te worden

Ook het vermijden van blootstelling aan blauw licht een paar uur voor het slapen gaan is verstandig.

Een chronisch gebrek aan gezonde slaapuren kan zorgen voor belemmeringen van de lengtegroei bij zowel jongens en meisjes.

Dat vertelt de Europese topexpert op het vlak van gezondheid, afslanken, verjongen en mental health Jonathan Clarke aan GFC Nieuws.

Groeihormoon (GH) en andere hormonen

Volgens hem is er bij slaapgebrek dikwijls sprake van minder aanmaak van groeihormoon (GH).

“En dit hormoon wordt grotendeels aangemaakt tijdens de slaap, vooral voor middernacht, en heeft een belangrijke functie bij het groeiproces evenals tal van andere processen bij zowel jongeren en ouderen”.

“Ook de productie van andere hormonen zoals testosteron vindt plaats tijdens de slaap”, stelt de topexpert.

BEKIJK OOK
Buiten wandelen blijkt meer voordelen voor de geestelijke gezondheid te hebben dan binnen lopen

Jonathan Clarke wijst erop dat er ook nog andere factoren zijn die een rol spelen bij het groeiproces, onder meer genetische.

Optimaal dieet

Hij adviseert jongeren die hun maximale lichaamslengte willen bereiken om ook hun suikerinname evenals het consumeren van andere geraffineerde koolhydraten sterk te beperken. Vooral in de avonduren vlak voor het gaan slapen.

Jonathan Clarke Gezondheidsexpert

Jonathan Clarke

“Verschillende gerandomiseerde onderzoeken hebben aangetoond dat een toename van insuline een sterke correlatie heeft met lagere waarden groeihormoon”.

“En het zijn de geraffineerde koolhydraten die zorgen voor een insulinepiek”, stelt hij.

De verjongingsexpert die ook de topadviseur is van Constantin, legt verder uit dat andere elementen zoals een gezond gewicht, het frequent uitvoeren van high-intensity training, consumptie van voldoende volwaardige eiwitten, calcium, zink en magnesium ook noodzakelijk zijn voor een optimale productie van groeihormoon.

Maar ook de waarden in het bloed van vitamine D3 moeten volgens Jonathan Clarke op een ideaal niveau zijn.

Bekijk hier alle publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.