fbpx

Tienermoeder ingesloten voor moord op partner

GFC NIEUWS- De 16-jarige A.A., die haar partner op 5 november een dodelijke steekverwonding toebracht, is door de politie gearresteerd en in verzekering gesteld.

De politie van Munder trof de 25-jarige Pascal Mac-Andrew donderdagmiddag dood aan in een woning aan de Oude Charlesburgweg. Het lijk van het slachtoffer vertoonde een steekverwonding en zat een deel van het mes vast in het lichaam.

Het vermoeden bestond direct bij de politie dat de jongeman om het leven moet zijn gebracht. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van Pascal vast. Zijn ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer door A.A. is neergestoken. Zij is vermoedelijk de partner van Pascal. Het koppel heeft een kindje van ongeveer één jaar oud.

A.A. vertelde aan de politie dat ze dacht dat het om een inbreker ging die de woning binnendrong. Aangezien de woning niet van elektriciteit is voorzien en het pikdonker was, greep zij naar het scherpvoorwerp en zwaaide daarmee de eerste keer in de richting van de onbekende man.

BEKIJK OOK
Caribisch gebied en VS intensiveren samenwerking

Op een gegeven moment werd zij ter hoogte van de badkamer door het slachtoffer gegrepen en bij die gelegenheid bracht ze de persoon een fatale steek in zijn borststreek toe.

Na het feit te hebben gepleegd, verliet A.A. samen met haar kindje de woning. Later op de dag maakte zij contact met een buurtbewoner, waarbij zij aangaf dat er vermoedelijk een inbreker de woning was binnengedrongen.

Naar aanleiding daarvan ging de buurtbewoner op het adres en trof het levenloos lichaam van Pascal in een plas bloed aan. De politie werd gelijk ingeschakeld.

Het deel van het scherp voorwerp is hangende het onderzoek in beslag genomen. A.A. is vanwege haar jeugdige leeftijd ondergebracht in het Opa Doelie Doorgangscentrum.

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de afdeling Kapitale Delicten.