fbpx
Tienermoeder ingesloten voor moord op partner

GFC NIEUWS- De 16-jarige A.A., die haar partner op 5 november een dodelijke steekverwonding toebracht, is door de politie gearresteerd en in verzekering gesteld.

De politie van Munder trof de 25-jarige Pascal Mac-Andrew donderdagmiddag dood aan in een woning aan de Oude Charlesburgweg. Het lijk van het slachtoffer vertoonde een steekverwonding en zat een deel van het mes vast in het lichaam.

Het vermoeden bestond direct bij de politie dat de jongeman om het leven moet zijn gebracht. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van Pascal vast. Zijn ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer door A.A. is neergestoken. Zij is vermoedelijk de partner van Pascal. Het koppel heeft een kindje van ongeveer één jaar oud.

A.A. vertelde aan de politie dat ze dacht dat het om een inbreker ging die de woning binnendrong. Aangezien de woning niet van elektriciteit is voorzien en het pikdonker was, greep zij naar het scherpvoorwerp en zwaaide daarmee de eerste keer in de richting van de onbekende man.

Op een gegeven moment werd zij ter hoogte van de badkamer door het slachtoffer gegrepen en bij die gelegenheid bracht ze de persoon een fatale steek in zijn borststreek toe.

Na het feit te hebben gepleegd, verliet A.A. samen met haar kindje de woning. Later op de dag maakte zij contact met een buurtbewoner, waarbij zij aangaf dat er vermoedelijk een inbreker de woning was binnengedrongen.

Naar aanleiding daarvan ging de buurtbewoner op het adres en trof het levenloos lichaam van Pascal in een plas bloed aan. De politie werd gelijk ingeschakeld.

Het deel van het scherp voorwerp is hangende het onderzoek in beslag genomen. A.A. is vanwege haar jeugdige leeftijd ondergebracht in het Opa Doelie Doorgangscentrum.

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de afdeling Kapitale Delicten.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.