fbpx
Tienerhacker maakte fortuin met bitcoin, ruim US$ 650.000 aan cryptovaluta geveild

GFC NIEUWS- Op een recente veiling in het Verenigd Koninkrijk zijn 62 kavels aan bitcoin, cryptovaluta en andere spullen, ter waarde van ruim US$ 650.000 geveild.

Het betreft een voorraad aan cryptovaluta, die bij een veroordeelde ‘Talk Talk’ hacker, Elliott Gunton, in beslag zijn genomen.

De tiener Gunton (19) uit de buurt van Norwich, verdiende bitcoin (BTC) door een aantal illegale activiteiten uit te voeren. Zo is hij schuldig bevonden aan het aanbieden van hackingdiensten.

Hij maakte ook deel uit van de TalkTalk-hack in 2015, waarbij de bankgegevens van 156.959 accounts zijn gestolen bij de Britse breedbandaanbieder. De geschatte bedrijfsschade is US$ 94,5 miljoen.

De hacker ging echter door met zijn activiteiten. Hij is ook aangeklaagd in de Verenigde Staten voor het hacken van de EtherDelta cryptobeurs in 2017.

Bij deze hack zijn de DNS-instellingen gewijzigd om het verkeer om te leiden. Wanneer je de website bezocht, belandde men op een kloonsite, die vervolgens gebruikersinformatie stal.

Gunton is onlangs in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf en het betalen van US$ 491.000 aan boetes.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…