Tienerhacker maakte fortuin met bitcoin, ruim US$ 650.000 aan cryptovaluta geveild

GFC NIEUWS- Op een recente veiling in het Verenigd Koninkrijk zijn 62 kavels aan bitcoin, cryptovaluta en andere spullen, ter waarde van ruim US$ 650.000 geveild.

Het betreft een voorraad aan cryptovaluta, die bij een veroordeelde ‘Talk Talk’ hacker, Elliott Gunton, in beslag zijn genomen.

De tiener Gunton (19) uit de buurt van Norwich, verdiende bitcoin (BTC) door een aantal illegale activiteiten uit te voeren. Zo is hij schuldig bevonden aan het aanbieden van hackingdiensten.

Hij maakte ook deel uit van de TalkTalk-hack in 2015, waarbij de bankgegevens van 156.959 accounts zijn gestolen bij de Britse breedbandaanbieder. De geschatte bedrijfsschade is US$ 94,5 miljoen.

De hacker ging echter door met zijn activiteiten. Hij is ook aangeklaagd in de Verenigde Staten voor het hacken van de EtherDelta cryptobeurs in 2017.

Bij deze hack zijn de DNS-instellingen gewijzigd om het verkeer om te leiden. Wanneer je de website bezocht, belandde men op een kloonsite, die vervolgens gebruikersinformatie stal.

Gunton is onlangs in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf en het betalen van US$ 491.000 aan boetes.