Tienerdochter en vriend vermoorden moeder en proppen lichaam in koffer

GFC NIEUWS- De Amerikaanse Heather Mack (19), die in 2015 veroordeeld is tot 10 jaar gevangenisstraf wegens medeplichtigheid aan de moord op haar eigen moeder, zegt dat ze na het uitzitten van haar straf niet terugkeert naar de VS.

In augustus 2014 doodde haar vriend Tommy Shaefer (21) haar moeder tijdens een ruzie in een luxeresort in Bali. Hij kreeg achttien jaar celstraf. Heather beviel een maand voor haar veroordeling van haar baby.

Het lichaam van Sheila von Wiese-Mack werd gevonden buiten het vakantieresort in Bali waar moeder en dochter verbleven. Haar lichaam was in stukken gesneden en in een reiskoffer gepropt.

Heather en haar vriend waren vanaf het begin de hoofdverdachten, maar Mack beweerde dat ze geen rol speelde in de dood van haar moeder. Die werd gedood door een slag op het hoofd met een metalen fruitschaal tijdens een ruzie met haar schoonzoon.

Heather verklaarde dat ze hem hielp om het lichaam te dumpen, omdat ze nu eenmaal zwanger was en de vader van haar kind wou helpen. Het gerecht hield rekening met het feit dat ze haar moeder niet zelf doodde en dat ze een baby van een maand had. Daarom kreeg ze 10 jaar, terwijl haar vriend 18 jaar gevangenisstraf kreeg.

Beiden kwamen er nog betrekkelijk goed van af, want in Indonesië kan je de doodstraf krijgen voor moord met voorbedachte rade. Heather mocht haar kindje de afgelopen twee jaar bij zich houden in de gevangenis. Haar dochter wordt nu verzorgd door een voogd tot ze weer vrij is.

De schoonzoon en Heather hebben intussen toegegeven dat de dochter allang wilde vermoorden. Sinds toen ze in de VS waren. Haar plan zou ze vaker met haar vriend hebben besproken. Het motief is het grote trustfonds van haar ouders.

De vader van Heather, James Mack, was een bekende componist die in 2006 overleed. Heather is de enige begunstigde en krijgt dus al het geld uit het fonds.

Overige berichten