fbpx
Tienerbruid die vluchtte met andere man onthoofd door echtgenoot

GFC NIEUWS- Een tienerbruid uit Khuzestan, India, die naar verluidt twee dagen na haar huwelijk vluchtte met een andere man, is onthoofd.

De 19-jarige Iraanse vrouw moest gedwongen huwen met haar 23-jarige neef, van wie er gezegd wordt dat hij haar een jaar lang opspoorde, voordat hij overging tot de gruwelijke daad.

De Iraanse televisie meldt dat de echtgenoot daarna zelf een politiebureau aandeed met bebloede handen en kleren en met het hakmes nog in zijn hand.

De man gaf aan dat hij zijn echtgenote had vermoord en bracht de politie naar de plek waar hij het lichaam had achtergelaten naast de Bahmanshir River.

Eerwraak of eermoord komt veelvuldig voor in dat deel van Iran waar de vrouw is vermoord. Een 14-jarige tiener werd vorige maand door haar vader vermoord.

Dergelijke moorden worden niet afgestraft bij wet.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…