Tiener stapt uit het leven na drie zelfmoordpogingen

GFC NIEUWS- Om de bewustwording over zelfverwonding op gang te brengen, heeft een moeder gemeend om het verhaal te delen van haar tienerzoon die na drie zelfmoordpogingen toch nog uit het leven stapte.
De jongen leed aan depressie, hallucineerde en zei vaak dat hij stemmen hoorde die hem opdroegen om zichzelf en zijn geliefden te verwonden.
Matthew Siddorn stierf op 19 jarige leeftijd, nadat hij drie keer eerder binnen een jaar zelfmoordpogingen had ondernomen.
Bij zijn eerdere pogingen kon de moeder of vrienden tijdig ingrijpen.
Vicky Siddorn uit Engeland verloor haar zoon in april 2015. Matthew liet zijn tweelingbroer Daniel achter.
De 51-jarige vrouw zegt dat Matthew een vrolijke jongen was, maar toen hij 16 jaar oud werd, veranderde hij. Vanaf toen kreeg de jongen ‘last van stemmen’ en verwondde hij zichzelf.
De moeder heeft hulp gezocht, maar zegt niet te tevreden te zijn over de therapie. Ze heeft het gevoel dat de toestand van de jongen niet serieus werd genomen door de instanties die ze bezocht.
Matthew studeerde Geologie aan de universiteit en had een goede toekomst, zegt zijn moeder, “maar hij had geestelijke problemen.”
“Ik zie gezichten en hoor stemmen die aan me zeggen om mezelf te verwonden,” zei Mathhew eens huilend.
“Hij huilde en zei ‘ mama ik heb echt hulp nodig. Ik ben bang. Ik zie gezichten en hoor stemmen’.” Dat was enkele weken voordat hij zelfmoord pleegde.
In een dagboek schreef hij over zijn ervaring, de stemmen die hij hoorde en tekende ook de gezichten die hij zag.
Vicky zegt: “Hij pleegde op 20 april 2015 zelfmoord en het verscheurt me van binnen. Hij stierf alleen in zijn kamer; dat breekt mijn hart. Zijn deur werd door de politie dichtgeplakt. Hij heeft geprobeerd, hij vroeg om hulp. Hij had hulp nodig, maar het systeem liet hem in de steek.”

Overige berichten