Tiener redt leven zwerfhond door borstcompressies uit te voeren (video)

GFC NIEUWSREDACTIE- Een jongeman stapte in om een zwerfhond te redden die een hartaanval had gehad, door borstcompressies uit te voeren.

Lucas Martins, 19, is dierenarts in opleiding en was toevallig op het juiste moment op de juiste plek voor de arme zwerfhond.

Martins zag de ingestorte hond op de grond buiten zijn huis liggen in de gemeente Piranhas, in Brazilië, en merkte dat hij niet ademde. Hoewel hij geen bewijs heeft, denkt Martins dat de hond mogelijk vergiftigd was, meldt de lokale media.

Op beelden is te zien hoe Martins de luchtwegen van de hond reinigt en wat braaksel uit zijn bek spoelt, voordat hij het op zijn rug draait en rigoureus druk uitoefent op zijn hart en zijn poten wrijft om het bloed te laten circuleren. Martins voerde de acties ongeveer vijf minuten uit terwijl de lokale bevolking toekeek.

Het leek alsof de arme hond niet meer te helpen was, maar Martins ‘inspanningen deden het uiteindelijk – het hondje kreeg een enorme slok lucht voordat hij overeind sprong om een wankele poging te doen om te lopen.

Door de hond te redden, is de tiener er nog zekerder van geworden dat hij op het juiste carrièrepad zit.

Klik hier voor de video.

Foto: Lucas Martins/FocusOn News

Overige berichten