fbpx

Tiener (19) in Suriname: ik ging mijn tweede prikje halen maar werd weggestuurd

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een 19- jarige jongen die dinsdag zijn tweede vaccinatieprik tegen het potentieel dodelijke coronavirus wilde halen, werd weggestuurd met de mededeling dat er geen AstraZeneca – vaccins meer beschikbaar zijn.

De tiener had zich aangemeld aan de Cultuurtuinlaan in Paramaribo bij het gebouw van PCS.

De moeder van het kind nam deze week vervolgens contact op met een lid van het KIVC, omdat ze niet begreep wat ze verder moest doen.

Het KIVC zegt aan GFC Nieuws dat er meerdere klachten zijn binnengekomen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Slechts milde bijwerkingen na 3e coronaprikje, meldt CDC

“Men komt aan op een prikpunt en ziet een bord waarop staat dat er geen AstraZeneca- vaccins meer beschikbaar zijn”.

“Er is niemand die officieel uitleg geeft waardoor een aantal mensen die hun tweede prik moeten krijgen ervan uit gaan dat ze niet geholpen kunnen worden en zonder te prikken weggaan”, aldus het VrouwenCollectief.

BEKIJK OOK
Koppige roker die dreigt te stikken krijgt hulp van Jonathan Clarke

Het KIVC ziet graag dat de gezondheidsinstanties op de priklocaties direct uitleg geven aangezien een heleboel onderontwikkelde personen niet eens weten dat ze 178 kunnen bellen voor verdere instructies.

Het VrouwenCollectief vindt het verder onbegrijpelijk dat personen in Suriname die al geprikt zijn met het AstraZeneca- vaccin, vooral jongeren, niet een tweede prik krijgen met het Pfizer- vaccin.

“Het is een standaard protocol in tal van hoogontwikkelde landen zoals Canada, Nederland en Duitsland om mensen die eerst met AstraZeneca zijn ingeënt, de tweede keer met Pfizer te prikken”.

“Volgens het EMA en gezondheidswaakhonden in het VK is dit veiliger en geeft dit protocol bovendien meer bescherming”, stelt het VrouwenCollectief.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER