fbpx

Tiener de dood in gepest op Xbox nadat kwelgeesten naaktfoto’s van hem deelden

GFC NIEUWS- Een tiener werd in april opgehangen gevonden in zijn kamer door zijn moeder Ruth (52), nadat hij werd gepest door kwelgeesten via zijn Xbox.

Ruth beweert dat haar zoon, die leed aan het syndroom van Asperges en problemen had met leren, werd gechanteerd en meedogenloos gepest door kwelgeesten via zijn Xbox, nadat naaktfoto’s van hem in november van het vorig jaar circuleerden.

De moeder zegt: “Joel werd de dood in gepest, maar toch is pesten geen misdaad.”

“Joel was kwetsbaar. Hij werd opgelicht en gepest om videogames te kopen, hij had kredietkaarten en stond vaak rood, allemaal dingen die niet strookten met zijn karakter.”

Ruth gelooft dat haar zoon werd gechanteerd met de foto’s. Zij herinnert zich dat hij haar drie dagen voor zijn zelfdoding had gevraagd om een lumpsum. De moeder weigerde, omdat ze enkele weken daarna naar Spanje zouden gaan.

BEKIJK OOK
Kok slaat goudzoeker dood met moker na ruzie over eten dat het slachtoffer niet lekker vond

Ze zegt: “Hij heeft me nooit vertelt waarvoor hij het geld nodig had, maar terugkijkend, heb ik er spijt van dat ik het niet gaf. Misschien werd hij gechanteerd en had het geld nodig om de pestkoppen te betalen.”

Sinds zijn dood lijdt Ruth aan posttraumatische stressstoornis en moest ze haar baan opgeven. Ze woont nu in bij haar moeder.

Ze zegt: “Ik moest medicijnen gebruiken. Het trauma is verschrikkelijk. Hij was de enige afhankelijke die ik nog bij me had. Het verlies is verschrikkelijk. Mijn enige hoop is dat hij gerechtigheid krijgt.”

Een 18-jarige tiener die in juli door de politie was aangehouden, werd na verhoor heengezonden, terwijl het onderzoek wordt voortgezet.

De 18-jarige jongeman wordt verdacht van het verspreiden van naaktfoto’s van Joel.

In november wordt de zaak behandeld in de rechtszaal.