Tienermeisje (17) overleden aan corona gerelateerde ziekte MIS-C

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een 17- jarig meisje is overleden aan MIS-C, een zeer ernstige potentieel dodelijke en nieuwe aandoening die gerelateerd wordt aan besmettingen met het coronavirus.

Kinderen tussen 0 en 20 jaar die besmet zijn geraakt met het coronavirus of in de buurt zijn geweest van COVID- patiënten worden het meest getroffen door deze ziekte die vaak voor zorgt dat verschillende delen van het lichaam ontstoken raken. Onder meer de longen, het hart, de hersenen, nieren, huid, het maag-darmkanaal en de ogen.

Het onfortuinlijke tienerslachtoffer uit Zuid Carolina (VS) had volgens informatie van haar familie geen onderliggende klachten.

MIS-C, de afkorting voor multisystem Inflammatory Syndrome in Children gaat vaak ook gepaard met braken, diarree, nekpijn, huiduitslag, bloeddoorlopen ogen of zich extra moe voelen.

De aandoening heeft soms een ernstig verloop. Bijna de helft van de jeugdige patiënten moet worden opgenomen op de Intensive Care afdeling.

Er worden momenteel tientallen kinderen in ziekenhuizen in de VS verpleegd met MIS-C. Allen waren een tijd geleden geïnfecteerd met het coronavirus. Het is onduidelijk of de nieuwe virusvarianten een rol spelen bij de toename van deze gevaarlijke aandoening bij kinderen en jongeren.

Zie ook> Surinaamse kinderen beschermen tegen virusbesmettingen want ook zij lopen op termijn risico’s

Overige berichten