Tienduizenden coronabesmettingen en veel doden in Suriname indien regels worden genegeerd

GFC NIEUWS- Tienduizenden mensen in Suriname kunnen besmet raken met het coronavirus. Bovendien zouden meer dan 1000 personen kunnen belanden op de intensive care. Het aantal kan veel hoger liggen, gelet op de hoge prevalentie diabetesgevallen evenals patiënten met hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

De infectieloog dokter Stephen Vreden schetst deze mogelijkheid indien de coronamaatregelen niet voldoende in acht worden genomen

Bij het uitwerken van scenario’s zei de specialist dat indien 3% van de Surinaamse bevolking besmet zou raken in een periode van 2 maanden, er sprake zou zijn van 22.000 besmette personen. Daarvan belanden 4500 in het ziekenhuis met een aantal opnamen op de intensive care van 1125. Van het aantal overlijdt 560. Het aantal kan zelfs hoger liggen mede gelet op het aantal mensen dat lijdt aan onderliggende kwalen zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

Vreden pleit voor handhaving van alle maatregelen die tot nu toe getroffen zijn en het maximaal bestrijden van alle illegale grensoverschrijdingen.

Via de Braziliaanse staat Amapa kiezen mensen het oerwoud van Frans-Guyana om vervolgens in Suriname te komen. Op 14 april noteerde deze Braziliaanse staat 308 gevallen. De laatste 60 zijn binnen een dag gediagnosticeerd. Het vermoeden bestaat dat het aantal besmettingen hoger ligt. 

 

Overige berichten