fbpx

Thuis door je man, kinderen of andere familieleden met corona besmet raken teveel onderschat

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Dat je door je eigen partner, kinderen of andere familieleden besmet kunt raken met het potentieel dodelijke of zeer langdurig ziekmakende coronavirus, dringt onvoldoende door bij velen in Suriname.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsCijfers in verschillende landen tonen aan dat vooral thuis veel coronabesmettingen plaatsvinden.

Er zijn nog mensen die er onterecht van uitgaan dat ze coronaveilig zijn als ze niet of weinig de straat opgaan en thuis blijven. Maar anderzijds komen ze wel regelmatig fysiek in aanraking met partners, kinderen of familieleden die frequent dichtbij veel mensen zijn geweest. Dat is een risicofactor.

De 47- jarig Lygia uit Munder zegt aan GFC Nieuws dat ze maanden in de veronderstelling was dat ze coronaveilig was indien ze alleen met haar man, kinderen en familieleden in nauw fysiek contact bleef.

BEKIJK OOK
Man die na gewapende beroving ervandoor ging met voertuig slachtoffer ingerekend

“Ik stond er echt niet bij stil dat ik net zo voorzichtig moet zijn met mijn man, kids, familie als met vreemden. Nu denk ik, ‘hoe dom kon ik zijn’? Mijn echtgenoot gaat naar het werk en komt dagelijks met zoveel anderen in aanraking. Ook bij mijn kinderen is dat zeer zeker het geval”.

“Het virus maakt geen verschil tussen familie en vreemden. Ik merk dat heel veel kennissen van mij helaas die domme denkfout ook maken en heb het ze uitgelegd. Je bent eigenlijk niet in een gevaarloze situatie als je fysiek contact hebt met wie dan ook, indien zij zich tussen anderen begeven.¬† Je moet dus voorzichtig zijn met een ieder”, waarschuwt ze.