fbpx

The X-Files: duizenden Amerikanen zien vliegtuigen die er (officieel) niet waren

Een mysterieuze verschijning boven een deel van de Verenigde Staten werd nog raadselachtiger toen het mysterie was opgehelderd.

Bewoners van een gebied dat zich uitstrekte vanaf Illinois tot minstens de staat Utah werden zaterdagavond opgeschrikt door vreemde objecten in de lucht, in combinatie met een onheilspellend gebrom.

Het bleek te gaan om minstens 15 vliegtuigen die in formatie op zeer grote hoogte in westelijke richting vlogen.

 

  Don’t be silly. I’m sure there’s a nice scientific explanation. Oh, sorry Scully. You’re the one who’s supposed to be telling me that, right?”

― Les Martin, Darkness Falls
 
Deep Throat: Mulder, the continental United States is surrounded by an electronic fence that reaches 15,000 miles into space. We use it to track and monitor the 7,087 man-made objects that orbit the earth. Last night at 23:17 that fence was breached.
Fallen Angel (The X-Files)
 
BEKIJK OOK
Ambassadeur Noordzee overhandigt geloofsbrieven aan president Yitzhak Herzog van Israël

De ontdekking dat het  vliegtuigen betrof, was een hele opluchting voor degenen die dachten dat het om ufo’s ging, of een oefenvlucht van de kerstman.

De opluchting sloeg echter om in een verwarrende aflevering van de X-Files toen bleek dat de vliegtuigen niet zichtbaar waren op tracking websites als FlightAware

Bovendien beweerden alle vliegvelden, luchtmachtbases en luchtvaartautoriteiten dat er helemaal geen vliegtuigen in de betreffende regio op het bewuste tijdstip in de lucht geweest waren.