fbpx

“The Friends” viert 5 -jarig jubileum op 1 juli met Maspasi Cookout

Op woensdag 1 juli as organiseert “The Friends” voor de 5 keer achtereen haar jaarlijkse Maspasi Cookout.

Dat ze met z’n allen van lekker eten houden was bij een ieder bekend. Het begon als grap waarbij een groep vrienden elkaar uitdaagden om te zien wie de beste kokers in hun midden waren.

Dit jaar wordt de cookout voor de 3e keer in de VOS gehouden. De voorbereidingen worden gezamenlijk ondernomen, ieder draagt zijn steentje bij.

5 vaste teams nemen het al 5 jaar tegen elkaar op om de titel. De teams bestaan uit 3 vrijetijdskoks. Dit jaar is het evenement opengesteld voor gasten. Er heeft zich 1 team aangemeld.

Een ervaren, voor de koks tot aan het laatste moment onbekende jury, beoordeelt de teams op originaliteit, kooktechnieken, de wijze van opdienen van het gerecht en natuurlijk de smaak.

Het thema is elk jaar verschillend. De opdracht dit jaar is een vis- of vleesgerecht en een soepgerecht. Het houtvuur gaat om 10.00 uur aan. Alles moet ter plekke worden bereid. Het is dus niet de bedoeling dat gerechten thuis worden voorbereid. Rond 13.00 uur gaat de jury aan de slag. Daarna mogen de bezoekers ook proeven door hun eigen portie te kopen.

Het team bestaande uit Erik, Ben en Arthur is druk bezig met de voorbereidingen. De voorbereiding voor het volgend jaar begint direct na de wedstrijd. Ervaren koks worden gevolgd, diverse kookprogramma’s dienen als inspiratie en er wordt thuis geëxperimenteerd met smaken, en de bigi sma’s worden geconsulteerd.

Dit jaar gaan ze er helemaal voor. Hun recept is met zorg uitgewerkt en de juiste smaken zijn gecombineerd. Zij verwachten dit jaar de hoofdprijs in de wacht te slepen. Ze weten dat de andere teams ook hard aan het werken zijn, maar bij hun zit er iets meer motivatie in.

Naast de cookout die om 10.00 uur start zijn er diverse activiteiten gedurende de dag. Een DJ zal de dag opluisteren. Er zijn voetbalwedstrijden voor dames en heren, ook voor de kinderen zijn er activiteiten. Vanaf 16.00 wordt er gedanst met de Kaseko Formatie Onderling en Gowtu Moni. De toegang is vrij.

Robert, de stuwende motor achter dit geheel, geeft aan dat men op 1 juli niet zelf hoeft te koken maar in de VOS kan komen genieten van de kookkunsten van deze vrijetijdskoks. De VOS is makkelijk te bereiken en er is voldoende parkeerplaats. En meest belangrijke: “Je kunt bij ons terecht met het hele gezin”.

De opbrengst is voor de goede doel activiteit van “The Friends” in januari 2016.

Overige berichten