fbpx

Thaise koning huwt zijn bodyguard, enkele dagen vóór zijn kroning

Redactie GFC Nieuws — Het is als de Thaise versie van Whitney Houstons kaskraker The Bodyguard: koning Maha Vajiralongkorn (66) huwde zijn 26 jaar jongere lijfwacht Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya. Woensdag maakte het hof bekend dat de koning zijn eega had gekroond tot koningin.

Op foto’s van het European Pressphoto Agency (EPA) is te zien hoe de vorstin, neergezegen voor haar heer, door hem besprenkeld wordt met heilig water als onderdeel van de kroning.

Koningin Suthida verdiende voorheen haar brood als stewardess bij Thai Airways International. Zij zou de koning tijdens haar werk hebben ontmoet.

In 2013 trad zij toe tot de paleiswacht. Zij klom op tot hoofd van de persoonlijke beveiligingseenheid van de koning, die haar daarna bevorderde tot generaal.

BEKIJK OOK
Surinam Airways vlucht PY 994 wijkt uit naar Brussel vanwege dichte mist

Haar gemaal heeft drie huwelijken achter de kiezen. In 2014 scheidde hij van zijn derde vrouw.

Hij nam de troon over van zijn vader, koning Bhumibol Adulyadej, die in oktober 2016 overleed. Vajiralongkorn wordt echter pas aanstaande zaterdag formeel koning.

De koningin zal voor het vorstelijke huishouden niet op een dubbeltje hoeven kijken: haar gade schreef in 2016 het familiefortuin van 30 miljard dollar over op zijn eigen naam.

Foto: EPA