fbpx
Thaise koning huwt zijn bodyguard, enkele dagen vóór zijn kroning

Redactie GFC Nieuws — Het is als de Thaise versie van Whitney Houstons kaskraker The Bodyguard: koning Maha Vajiralongkorn (66) huwde zijn 26 jaar jongere lijfwacht Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya. Woensdag maakte het hof bekend dat de koning zijn eega had gekroond tot koningin.

Op foto’s van het European Pressphoto Agency (EPA) is te zien hoe de vorstin, neergezegen voor haar heer, door hem besprenkeld wordt met heilig water als onderdeel van de kroning.

Koningin Suthida verdiende voorheen haar brood als stewardess bij Thai Airways International. Zij zou de koning tijdens haar werk hebben ontmoet.

In 2013 trad zij toe tot de paleiswacht. Zij klom op tot hoofd van de persoonlijke beveiligingseenheid van de koning, die haar daarna bevorderde tot generaal.

Haar gemaal heeft drie huwelijken achter de kiezen. In 2014 scheidde hij van zijn derde vrouw.

Hij nam de troon over van zijn vader, koning Bhumibol Adulyadej, die in oktober 2016 overleed. Vajiralongkorn wordt echter pas aanstaande zaterdag formeel koning.

De koningin zal voor het vorstelijke huishouden niet op een dubbeltje hoeven kijken: haar gade schreef in 2016 het familiefortuin van 30 miljard dollar over op zijn eigen naam.

Foto: EPA

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.