fbpx
Thailand zet apen in als kokosplukmachines

GFC NIEUWS- Een aantal supermarkten heeft kokoswater en -olie uit hun assortiment gehaald nadat bekend werd dat deze producten worden gewonnen uit fruit dat apen in gevangenschap moeten plukken.

“De aapjes worden uit de wildernis weggehaald en getraind om tot duizend kokosnoten per dag te plukken”, zegt dierenrechtenorganisatie PETA.

De dierenrechtengroep maakte deze week bekend dat Lampongapen in Thailand worden ingezet als ‘kokosplukmachines’. Als reactie op het nieuws hebben supermarkten Waitrose, Ocado, Co-op en Boots meteen besloten om sommige goederen niet langer te verkopen.

Eerder riep milieuactiviste Carrie Symonds, de verloofde van Britse premier Boris Johnson, alle supermarkten op om de producten te boycotten. Daarop verklaarde supermarktketen Sainsbury’s aan BBC ‘bezig te zijn met een herziening van het assortiment en de complexe materie te zullen onderzoeken met zijn toeleveranciers’. En ook de Britse supermarktketen Asda doet mee.

PETA heeft, naar eigen zeggen, maar liefst acht boerderijen in Thailand gevonden waar apen worden gedwongen om kokosnoten te plukken voor export over de hele wereld. Mannelijke apen kunnen tot duizend kokosnoten plukken per dag, daar waar de mens er slechts een tachtigtal kan verwerken.

Ook heeft PETA een aantal ‘apenscholen’ ontdekt waar de dieren worden getraind om fruit te plukken, of om te fietsen of basketbal te spelen om toeristen te vermaken.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.