fbpx

Teveel zoetmakers nu ook gelinkt aan ADHD

GFC NIEUWS- Het gebruik van teveel fructose ( zoetmakers) wordt nu ook gelinkt aan ADHD( (attention deficit hyperactivity disorder), ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis genoemd.
Kenmerkend bij ADHD zijn impulsief gedrag, concentratieproblemen, rusteloosheid en leermoeilijkheden. De symptomen zijn al aanwezig in de kindertijd en werken veelal belemmerend bij het dagelijks maatschappelijk functioneren.
Wetenschappers aan de universiteit in Colorado hebben ontdekt dat ongeboren baby’s bij een teveel aan toename van gefabriceerde suikers door de zwangere moeder ‘geïnfecteerd’ worden in de baarmoeder.
Suiker is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het voedsel dat we dagelijks eten. Frisdrank en snoep, maar ook brood, vlees, kant-en-klaar maaltijden, sauzen en nog veel meer producten bevatten suiker om de smaak te verbeteren. Dit is vaak de bewerkte vorm van suiker, aangezien dit een stuk goedkoper is.
Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben eerder aangetoond dat deze suikers schadelijk zijn voor de lever, ze zorgen voor een verhoogd risico op hartfalen, meer kans op kanker, overgewicht, verhoogt het cholesterol en de bloeddruk, vergroten de kans op Alzheimer en dementie en ze hebben een verslavende werking.
Nu blijkt dat ze het gedrag ook kunnen beïnvloeden van ongeboren baby’s en is er een grote kans tot het ontwikkelen van ADHD.

BEKIJK OOK
Belofte president Santokhi op Vaderdag: geen enkele burger laat ik links liggen