Tesla overdreef rijbereik zodanig dat kopers dachten dat auto’s kapot waren, bewijst onderzoek

Tesla

GFC NIEUWSREDACTIE- Tesla heeft consequent de actieradius van zijn elektrische voertuigen overschat, waardoor eigenaren het gevoel kregen dat er iets mis was omdat de daadwerkelijke actieradius aanzienlijk lager was dan geadverteerd.

Een onderzoek van Reuters heeft aangetoond dat Tesla klachten over de actieradius doorgaf aan een “Diversion Team” dat 2.000 gevallen per week behandelde en afspraken annuleerde omdat de actieradius niet kon worden verbeterd.

De gewoonte om de actieradius te overschatten begon ongeveer een decennium geleden, met de goedkeuring van CEO Elon Musk.

Klanten kregen optimistische schattingen van de actieradius als de batterij vol was, maar realistischere schattingen zodra de batterij onder de 50% was gedaald.

Tesla heeft boetes ontvangen voor het overdrijven van de actieradius in Zuid-Korea en de geschatte actieradii zijn verlaagd door de EPA na audits.

Tijdschrift Car and Driver meldde dat de tests van Tesla tekortschoten ten opzichte van de geschatte waarden. Tesla heeft nog niet gereageerd op het rapport.

OOK INTERESSANT
Illegale Braziliaanse verdachte gearresteerd na gewapende beroving in Surinaams hotel