fbpx
Teruggekeerde reizigers in quarantaine mogen huis van beveiliging niet uit

GFC NIEUWS- Reizigers die de afgelopen periode zijn gerepatrieerd moeten twee weken verplicht afgezonderd blijven in hun kamer, indien ze toestemming hebben gekregen om naar huis te gaan. Anderen blijven in quarantaine in overheidslocaties. De persoon mag in principe niet uit de kamer maar mag wel gaan douchen nadat alle gezonde mensen dat gedaan hebben. Direct persoonlijk contact met huisgenoten is verboden.

Er mag ook geen bezoek worden ontvangen. Een uitzondering wordt gemaakt voor de arts die regelmatig komt controleren.

Er bestaat bij sommige kritische burgers bezorgdheid over de kans dat personen die in quarantaine zijn, gewoon naar buiten kunnen gaan en in contact komen met andere mensen.

Volgens informatie van de overheid is die angst ongegrond. Er wordt een veiligheidsfunctionaris geplaatst buiten het huis om ervoor te zorgen dat de persoon het huis niet verlaat. Deze functionaris stapt het huis echter niet binnen.

Ook de huisgenoten krijgen de nodige tips. Deze zijn als volgt.

  • Alles regelmatig desinfecteren vb.( toiletten, badkamers, wasbakken enz)
  • De persoon die voedsel en drank brengt voor de persoon in quarantaine moet tijdens deze actie zich beschermen met een mondkap, handschoenen en de voeding moet geplaatst worden op een dienblad.
  • Het vuil van de persoon moet in dubbele zakken gebonden worden.
  • Geen fysiek( lichamelijk) contact tussen de huisgenoten en de persoon in quarantaine (niet spelen met kinderen, niet omhelzen, geen kusjes en ook geen seksueel contact)
  • Geen gezamenlijke toiletartikelen gebruiken.

Bron: covid19sr.

 

 

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)