fbpx

Terroristen veroorzaakten blackout door brandstichting in krachtcentrale, zegt Venezolaanse minister

Redactie GFC Nieuws — De Venezolaanse communicatieminister Jorge Rodriguez plaatste foto’s op Twitter van een brand die naar zijn zeggen de enorme stroomstoring van maandag veroorzaakte. Hij zegt dat criminelen maandagavond de brand stichtten in de grootste elektriciteitscentrale van het land.

Op een van de foto’s is te zien hoe de centrale verteerd wordt door vlammen. De brandweer had de brand, die ’s avonds rond 9 uur begon, 12 uren later onder controle.

Op Twitter schreef hij dat het terroristen was gelukt een blackout te veroorzaken.

President Nicolás Maduro zei in een verklaring dat drie transformatoren en transmissielijnen door de brand waren vernield. Hij droeg een totale stopzetting op van het volledige arbeidsproces en onderwijs, zodat de energievoorziening kon worden hersteld.

BEKIJK OOK
Wet Fiscale Jurisdictie goedgekeurd door parlement

“Een gebeurtenis van deze aard heeft nog nooit plaatsgevonden in de geschiedenis van het Venezolaanse elektriciteitssysteem, en het toont duidelijk de afwezigheid van grenzen van deze terroristen beschermd door hun oorlogszuchtige koepels die deel uitmaken van het militaire, financiële en medianetwerk van supremacisten,’ verklaarde Maduro.