Terroriserende broer opgesloten voor bedreiging en poging tot brandstichting

GFC NIEUWS- De 40-jarige Satjan M. is op 23 oktober door de politie van Lelydorp gearresteerd voor bedreiging en poging tot brandstichting.

Satjan en zijn jongere zus wonen op hetzelfde erf. Satjan en zijn gezin wonen in het voorste huis, terwijl zijn jongere zus en haar kinderen in het achterste huis wonen.

Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen dat Satjan zijn jongere zus en haar gezin vaak molesteerde en met de dood te bedreigde. Hij wilde voor zijn zusje wilde bepalen wie wel of wie niet bij haar op bezoek kwam.

Wanneer de jongere zus van Satjan bezoek krijgt van mensen die hem niet aanstaan, worden die door hem met de dood bedreigd. De vriend van zijn zus behoort ook tot die groep van personen.

Satjan zou aan hem gezegd hebben dat hij hem gaat doodkappen als hij op bezoek blijft komen bij zijn zus.

Op 13 oktober heeft Satjan vuur aangestoken achter de woning van zijn zus. Dat vuur breidde zich uit en dreigde over te slaan naar de woning. Met de hulp van familieleden wist de zus het vuur te blussen. Zij deed toen geen aangifte tegen haar broer.

Op 23 oktober bedreigde Satjan haar weer met de dood waarbij hij, met een houwer in zijn bezit, voor haar woning paradeerde.

De zus schakelde de politie van Lelydorp toen in uit vrees dat Satjan zijn woorden in daden zou omzetten.

Satjan ontkende dat hij zijn jongere zus had bedreigd met de dood. De bedreigende handelingen zijn echter op camerabeelden vastgelegd.