fbpx

Terreuraanval op parade Iraans leger: 24 doden, onder wie kinderen

Een parade van het leger in de Iraanse stad Ahvaz is vanmorgen aangevallen. Meer dan 20 mensen, onder wie kinderen, kwamen daarbij om. Er vielen minstens 50 gewonden.

De schutters hadden zich verschanst achter stands langs de parade van de 92e pantserdivisie die werd gehouden ter gelegenheid van het begin van de Heilige Verdedigingsweek, een landelijke ceremonie ter herdenking van de acht jaar durende oorlog tegen Irak onder de voormalige leider Saddam Hoessein.

Het Iraanse persbureau IRNA citeert een bron die zegt dat 24 personen, onder wie vrouwen en kinderen, zijn doodgeschoten. Er waren meer dan 53 gewonden, merendeels burgers.

De aanslag zou volgens IRNA zijn opgeëist door de “Patriottische Arabische democratische beweging in Ahwaz”, die banden zou hebben met de Saoedische Islamitische Revolutionaire Garde.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat “regionale sponsors van terrorisme en hun Amerikaanse meesters” verantwoordelijk gehouden moeten worden voor de aanvallen.

BEKIJK OOK
ECD sluit winkel in ressort Latour

De Iraanse topdiplomaat Mohammad Javad Zarif beloofde dat zijn land “snel en beslissend zal antwoorden op de terreuraanval”. Ook hij beweerde dat de terroristen zijn gesponsord en getraind door ‘een buitenlands regiem’.