fbpx

Tenminste 2 bodyguards vergezellen Elon Musk rond hoofdkantoor Twitter – zelfs naar het toilet

GFC NIEUWSREDACTIE- Elon Musk wordt rond het hoofdkantoor van Twitter vergezeld door minstens twee bodyguards die hem zelfs volgen naar het toilet, heeft een ingenieur van het socialemediabedrijf aan de BBC verteld.

De ingenieur, die met de BBC sprak op voorwaarde van anonimiteit om hun werk te beschermen, zei dat de lijfwachten “groot” en “lang” waren en alsof ze uit een “Hollywood-film” komen.

Het is niet ongebruikelijk dat leidinggevenden en CEO’s worden vergezeld door bodyguards, of dat bedrijven aanzienlijke hoeveelheden geld uitgeven om hen te voorzien van beveiliging.

De ingenieur zei dat hij dacht dat Musk’s gebruik van bodyguards in het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco, een gebrek aan vertrouwen in de werknemers van het bedrijf suggereerde, volgens het BBC-rapport dat zondag werd gepubliceerd.

Twitter reageerde niet meteen op het verzoek van Insider om commentaar.

De vader van Musk, Errol, zei in januari dat hij vreesde voor de veiligheid van zijn zoon, ook al werd hij beschermd door “100 bewakers”. Musk had het beveiligingssysteem van Errol voor zijn huis in Zuid-Afrika geüpgraded met 24-uurs gewapende bewakers, camera’s en elektrische hekken, zei Errol.

OOK INTERESSANT
17 migranten bekneld in treinwagon, 2 doden

Mark Zuckerberg, CEO van Meta, kreeg een jaarlijkse persoonlijke beveiligingsvergoeding van $ 14 miljoen voor 2023, volgens een recente openbaarmaking met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Dit omvat personeel, apparatuur en residentiële verbeteringen om Zuckerberg en zijn gezin veilig te houden, volgens de aanvraag.
Kort na de overname van Twitter in oktober ontsloeg Musk duizenden werknemers van het bedrijf als onderdeel van een brede kostenbesparing.

Hij tweette in mei dat het bezit van Twitter “waarschijnlijk mijn levensverwachting niet zal verhogen”. Hij reageerde op een Twitter-gebruiker die zei dat Musk ‘meer beveiligers aan je team moet toevoegen’.

Het beveiligingsdetail van Musk kwam in december in de schijnwerpers te staan nadat Musk zei dat een “gekke stalker” op een auto met zijn zoon in Los Angeles sprong. De politie van South Pasadena zei later dat het geloofde dat de verdachte in de zaak “lid was van het beveiligingsteam van Elon Musk”.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images